assets/Uploads/_resampled/SetWidth260-databeesje-cartoon-klein.jpg
" ...eh "

Veelgestelde vragen

 • Algemeen (1)

  • Wat is een CMS?

   Een CMS (Content Management System) is een programma waarmee de inhoud van een website te beheren is ( verwijderen, wijzigen en toevoegen) zonder dat men html-code of een programmeer-taal hoeft te kennen.

   Het gaat hierbij alleen om de inhoud, dus tekst en afbeeldingen. De meeste CMS-en doen nog veel meer dan dat. Vaak kan er op verschillende nivo's toegang worden gegeven aan meerdere mensen zodat deze een gedeelte van de website kunnen aanpassen. Ook kunnen er allerlei extra's zijn ingebouwd (of is het mogelijk deze toe te voegen) die al even gebruiksvriendelijk zijn. Bijvoorbeeld een foto-gallery, Kalender, Forum, Blog of een script om nieuwsbrieven te versturen.

   Inzee.net werkt met een aantal OpenSource web-applicaties als CMS waaronder Joomla en SilverStripe.


 • Domeinnamen (2)

  • Wat is een domeinnaam?

   Een domeinnaam is een adres op internet. Met deze naam bent u te bereiken via een website en/of email. Uw website/email wordt geregeld op een server die is aangesloten op het internet (door uw hostingprovider) en de domeinnaam verwijst naar die server.


  • En als ik al een domeinnaam heb?

   Wanneer u al een domeinnaam heeft en u wilt een webhostingpakket van inzee.net dan zijn er 2 mogelijkheden.

   • De domeinnaam verhuist naar inzee.net, u geeft dit aan op het bestelformulier dan kunnen wij dit eenvoudig voor u regelen.

   • U laat uw domeinnaam staan waar die nu is. U moet dan zelf de stappen zetten om uw domeinnaam te verwijzen naar uw webhostingpakket bij inzee.net. Mogelijk heeft u een control-panel ter beschikking om de DNS instellingen te wijzigen. Anders zult u contact op moeten nemen met de provider waar uw domeinnaam is geregistreerd en hen vragen die wijzigingen voor u uit te voeren.
    Letop: U kunt dan voor uw e-mail adressen helaas geen gebruik maken van ons antivirus en antispam filter.


 • Email (1)

  • Kan ik ook op vakantie mijn email lezen?

   Op elke locatie die over een internetverbinding beschikt kunt u bij inzee.net uw e-mail bekijken via webmail.

   U hoeft er dus geen instellingen voor op de computer voor aan te passen. U kunt uw e-mail bekijken via een web-pagina, namelijk "http://www.uwdomeinnaam.nl/webmail"
   Vervolgens kunt u de inlognaam en wachtwoord van uw e-mail-adres invullen, e-mail bekijken en nieuwe e-mail versturen.


 

 

 

 

© inzee.net 2009